kruikenlurkers
welkom.Nieuws.Link pagina.Fotogalerij.pakken.Contact Opnemen.

                                                                    © 2008 Kruikenlurkers                                      info@kruikenlurkers.nl

 

 

 

  

 

                                                                                                                                                                    

De geschiedenis van:    

De Kruikenlurkers zijn in 1999 ontstaan uit drie familie’s  De wildt , Kruijsbergen ,  Hendriks en wederzijdse vrienden. De groep is begonnen met 10 volwassenen en 2 kinderen Het idee om met de optocht mee te doen ontstond tijdens en na de carnaval van 1998 en doordat verschillende leden al eerder met de optocht in Wijchen hadden meegedaan was het dan ook niet raar dat uit dit idee een vervolg kwam. Probleem was echter de uitvoer, waar moesten we bouwen?  Een schuur was niet aanwezig! Het probleem werd opgelost door de bereidwillige medewerking van de familie van Kruijsbergen die een gedeelte van hun achtertuin (gelegen in het centrum van Wijchen) hiervoor beschikbaar stelden (en nog steeds stellen). Provisorisch werd met steigerpalen en een aantal (te kleine) tentzijlen een tent in elkaar geflanst waar de wagen (soms ook droog) gebouwd kon worden. 

 

 

De wagen (lees: kar) waarop we het geheel gingen bouwen was geleend van de motorcrossclub. Op dat moment was ook nog niet duidelijk wie de kar zou trekken (letterlijk wel te verstaan) een tractor was nog niet geregeld. Ook een naam voor onze groep was op dat moment nog niet bekend. Besloten werd voor: de Urnerijkse kruikenlurkers (een jaar later ingekort tot de kruikenlurkers).

In 2001(meen ik mij te herinneren) hebben we de wagen van de motorcrossclub kunnen overnemen. En hebben we ook nog enig herstelwerk aan de wagen kunnen doen.

In 2002 werd voor het eerst een logo verzonnen. Een vrolijk lallend (lelijk) kereltje in boerenkiel met in de ene hand een bierfles en in de andere hand een kruik gevuld met schuimend bier. In 2003 werd dit logo wat verbeterd met een wat strakker lettertype. En tevens staan we in de aanloop van het carnaval van 2002 voor het eerst in ons bestaan in een nieuwsblad namelijk in de vrolijke kweakert (het wijchense carnavalskrantje) zij het wel op de achtergrond !!!!!!

Sinds 2003 zijn de kruikenlurkers mede door het thema van dat jaar (door de prins het surfjaar gedoopt) op het internet de vinden. Tevens behalen we in Alverna voor het eerst in ons bestaan een eerste prijs.

In 2004 voor de tweede keer in onze geschiedenis in het wijchense carnavalskrantje de vrolijke kweakert en voor het eerst in de geschiedenis een eerste plaats behaald bij de optocht van Wijchen (en tevens de eerste plaats in Alverna!)

 

In 2005 voor de derde maal de eerste prijs in Alverna. Verder een outfit aangeschaft behorende bij de kruikenlurkers. Tevens werd besloten om voor de volgende carnaval deze kleding te bedrukken met ons logo.

 

In 2006 het Carribisch jaar hebben de zwarte jassen bedrukt met het nieuwe Kruikellurkers logo De wagen twee keer de derde prijs in Alverna en Wijchen met als thema de vergrijzing in wijchen. 

 

In 2007  het Muziek jaar was het weer raak in Alverna haalde we weer de derde prijs in Wijchen deden we het beter daar was het de tweede prijs met de wagen het thema rioolratten en de rattenvanger van Wijchen.

 

In 2008 het Tiroler jaar als jokers die als professionele pokeraars voor de eerste prijs winnen in Wijchen moesten we het doen met de derde prijs ook weer goed gedaan we vallen nog al in de prijzen.

Op naar het volgend jaar wat zal dit weer brengen misschien wel nieuwe jassen ?????

We zien wel tot zo.

 

In 2009 bestaan we 11 jaar.Dat is natuurlijk nogal speciaal met Carnaval Met een hele mooie wagen die slechts in  4 weken gebouwd is worden alle registers opengetrokken We maken gebruik van staal,papiermache,piepschuim,rook en Led verlichting waarmee een mooi sprookjestafereel word geschapen waar elfjes schommelen tussen 2 Efteling vertelbomen met de solgan Het is geen sprookje, echt waar, wij bestaan elf jaar behaalen we weer de eerste prijs in Wijchen.

 

 

In 2010 Het filmjaar kiezen we film 101 Dalmatiers die geplaagd worden de griezelige Grisela Het ziet zwart-wit voor de ogen maar het resulteerde in de eerste prijs.

 

In 2011 het Boergondies jaar ,het favoriete thema van William, gaan weer alle registers open Varken aan het spit en een enorme koffietafel zorgen ervoor dat we, het wordt geschamend weer de eerste prijs in Alverna de wisselbeker en ook nog de eerste prijs in Wijchen winnen.

 

In 2012 het Hollandsjaar , behaalde we de tweede prijs in Alverna en in Wijchen alweer de eerste prijs binnen gehaald. Met de slogan Eerst twee emmertjes water de alcohol driken we later

Kan prins Kling het allemaal niet meer geloven En de eerste verhalen van omkoping gaan de ronde Onzin natuurlijk! De combinatie van de zelfgemaakte kleding en de kar die een geheel vormen is een formule waar de concurrentie niet aan kan.

 

In 2013 het Beestachtig jaar behalen we (wat denk je) als zoemende bijnen weer de eerste prijs in Wijchen en Alverna De Alvernese beker mogen we houden! De honing heeft gewerkt.

.

In 2014 het Droonjaar, wordt Klaas Vaak erbij gehaald. Met zand en een enorme zandloper laat hij de concurrentie duizelen en pakken we voor de zesde keer achter elkaar de eerste prijs in Wijchen.

 

In 2015  het Circusjaar doen we naar 15 jaar  te hebben mee gedaan aan de Wijchense reut niet mee. We slaan een jaar over en hopen er in 2016 toch wel weer bij te zijn. In het kader elk nadeel heeft zijn voordeel kunnen we nu op zaterdag wel naar Den Bosch  iets wat we al 15 jaar willen maar nooit is gelukt omdat er de laatste zaterdag nog hard gewerkt moetst worden om de kar en de kleding klaar te krijgen.

 

In 2016 het foute joar van Prins john II zijn we erweer bij. Welliswaar afgeslankt tot loopgroep (met toch stiekemmeen (foute)wagen) en zonder de vele kids gaan we weer genieten van de Wijchense reut.